Passa al contingut principal

L'ESCOLA, UN ESPAI DE VIDA

 


Ens trobem i ens retrobem en els diferents espais de l’escola. Grans i petits juguen junts al jardí, es desplacen d’una estança a l’altra, es reuneixen per escoltar un conte, es preparen per anar al taller, els germans es busquen i es troben...I ho fan amb confiança, amb calma, de manera individual o bé acompanyats.

En qualsevol proposta que els suggerim els convidem a participar d’una manera amable i respectuosa. Amb temps, cada infant troba i sent el moment de fer-ho. El fet de ser parella educativa a partir de les 10:30h, ens permet organitzar-nos en petit grup i gaudir més d’allò que fem, oferint alhora una atenció més individualitzada a cada infant.

Tenim clar que és una etapa molt vivencial on els sentits i les emocions són el mitjà que els fa créixer i aprendre. Els infants tenen la necessitat d’expressar-se amb tot el seu cos i els hem de permetre que ho facin, amb llibertat en un entorn confortable i de benestar, respectant el seu temps. Sense estones llargues asseguts a les cadires, sense  realitzar treballs gràfics individuals, ni fer sessions d'anglès. Confiem que els infants són els protagonistes del seu aprenentatge. Nosaltres els hi donem els espais, els materials i el temps, ells decideixen i saben què és el que els hi interessa en cada moment. Cada infant és únic i diferent, per això afavorim el fet que puguin triar i fer al seu ritme.

 Entrades populars d'aquest blog

ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS. AIXÍ SOM

Som escoles acollidores plenes d’espais diversos i suggerents que donen resposta a les necessitats dels infants: espais de calma, de moviment, d’experimentació, de cura, de descans, de vida. Espais pensats en equip per a totes les persones que hi formem part, infants, vosaltres les famílies i els equips. Volem que us hi sentiu a gust i amb confiança. Partim de la concepció que l’infant és competent, capaç de pensar, de participar, de decidir, d’establir vincles afectius i relacions diverses, amb dret a viure en un ambient agradable on se senti respectat, estimat i valorat. Amb una mirada de confiança, intentem fer possible que les nenes i els nens cerquin noves descobertes a partir de la seva curiositat, del propi interès, posant en marxa totes les seves habilitats i capacitats, ajustant-nos al seu ritme, donant temps.  

ELLS, ELS INFANTS

  ELLS, espontanis, imprevisibles, purs i amb una gran capacitat per aprendre, ho fan d’una manera autònoma i lliure. S’ocupen d’ells mateixos, dels seus moviments i del medi que els envolta, varien la seva activitat segons el propi interès de cada moment. Dosifiquen els seus esforços, planifiquen allò que volen fer, observen, actuen, utilitzen el seu cos, aprenen a preveure el resultat de les seves accions, a sentir els límits de les seves possibilitats, a modificar els seu moviment en funció d’allò que volen, en definitiva APRENEN A APRENDRE.

VOSALTRES, LES FAMÍLIES

  Les famílies sou el més important que tenen els vostres fills i filles, sou els primers educadors, per això, des de l’escola volem facilitar la vostra presència i compartir la vostra experiència amb la confiança de sentir-vos acollides, escoltades, reconegudes i apreciades. Les famílies acompanyeu i recolliu els infants a la seva estança on podeu quedar-vos una estona prenent un café, explicant un conte, jugant amb els infants o conversant. Els moments viscuts a l’escola amb vosaltres són moments especialment feliços per als infants. És un temps en que la relació i la convivència van enfortint la confiança mútua i fan possible la vinculació de l’infant i la seva família amb l’escola. Un temps que convida al diàleg i a la cordialitat on tothom té possibilitat d’implicar-se i expressar-se lliurement. D’aquesta manera els infants poden gaudir de relacions estables que els aporten la seguretat necessària per créixer com a persones competents i interactuar amb l’entorn.