Passa al contingut principal

EL JOC COM A MOTOR DEL DIA A DIA

 


L’infant mostra un impuls natural i una necessitat interna d’explorar i manipular físicament l’entorn. Aquesta interacció amb l’entorn la fa a partir del joc. És a través del joc que es va coneixent a si mateix, als altres i al món que l’envolta.

El joc és una activitat lliure i autònoma de cada infant que permet respectar el seu ritme, emocions i interessos en cada moment.

Entrades populars d'aquest blog

ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS. AIXÍ SOM

Som escoles acollidores plenes d’espais diversos i suggerents que donen resposta a les necessitats dels infants: espais de calma, de moviment, d’experimentació, de cura, de descans, de vida. Espais pensats en equip per a totes les persones que hi formem part, infants, vosaltres les famílies i els equips. Volem que us hi sentiu a gust i amb confiança. Partim de la concepció que l’infant és competent, capaç de pensar, de participar, de decidir, d’establir vincles afectius i relacions diverses, amb dret a viure en un ambient agradable on se senti respectat, estimat i valorat. Amb una mirada de confiança, intentem fer possible que les nenes i els nens cerquin noves descobertes a partir de la seva curiositat, del propi interès, posant en marxa totes les seves habilitats i capacitats, ajustant-nos al seu ritme, donant temps.  

ELLS, ELS INFANTS

  ELLS, espontanis, imprevisibles, purs i amb una gran capacitat per aprendre, ho fan d’una manera autònoma i lliure. S’ocupen d’ells mateixos, dels seus moviments i del medi que els envolta, varien la seva activitat segons el propi interès de cada moment. Dosifiquen els seus esforços, planifiquen allò que volen fer, observen, actuen, utilitzen el seu cos, aprenen a preveure el resultat de les seves accions, a sentir els límits de les seves possibilitats, a modificar els seu moviment en funció d’allò que volen, en definitiva APRENEN A APRENDRE.

VOSALTRES, LES FAMÍLIES

  Les famílies sou el més important que tenen els vostres fills i filles, sou els primers educadors, per això, des de l’escola volem facilitar la vostra presència i compartir la vostra experiència amb la confiança de sentir-vos acollides, escoltades, reconegudes i apreciades. Les famílies acompanyeu i recolliu els infants a la seva estança on podeu quedar-vos una estona prenent un café, explicant un conte, jugant amb els infants o conversant. Els moments viscuts a l’escola amb vosaltres són moments especialment feliços per als infants. És un temps en que la relació i la convivència van enfortint la confiança mútua i fan possible la vinculació de l’infant i la seva família amb l’escola. Un temps que convida al diàleg i a la cordialitat on tothom té possibilitat d’implicar-se i expressar-se lliurement. D’aquesta manera els infants poden gaudir de relacions estables que els aporten la seguretat necessària per créixer com a persones competents i interactuar amb l’entorn.